Samsung Galaxy S II I9100 teszt - A legvékonyabb mindentudó

A Samsung eddigi legvékonyabb érintő kijelzős telefonja...

 A Galaxy S2 a Samsung eddigi legvékonyabb érintő kijelzős telefonja (125.3 x 66.1 x 8.5 mm). A készülék teljes műanyag házat kapott, miáltal nagyon könnyű lett a tömege (csupán 116 g – akkumulátorral).

 

 A hardvert tekintve, a motorját egy kétmagos ARM Cortex A9-es Dual-Core-os, magonként 1,2 GHz-es frekvenciával ellátott processzor adja, ami használat közben folyamatosan változik az igénybevétel függvényében. Ami a memóriát illeti, 1 GB Ram és 16 GB-os belső tár áll a rendelkezésünkre, ami elegendő helyet kínál a sok telepített alkalmazásnak és a személyes dokumentumainknak. A microSD foglalatnak köszönhetően plusz maximum 32 Gbyte-tal bővíthetjük a tárhelyet. A kijelzésért és az adatbevitelért egy Super AMOLED Plus 480x800 pixeles felbontású, 4.3" kapacitív érintővel egybeépített LCD felel, ami akár 16 millió színárnyalat megjelenítésére is képes.

 Természetesen ezt az okostelefont is Android operációs rendszer vezérli, ami a Gingerbread fantázianevet kapta (v2.3). A hátulján egy 8Mpixeles autófókuszos fényképezőgép található, (digitális) képstabilizátorral, geo-tagging, érintő fókusz, arc- és mosolyfelismerés funkcióval. A készített képek minősége nagyon jónak mondható. Szép, napos időben igen éles és kontrasztos képeket készít, ám a beépített képjavító algoritmus szürkületben és sötétben dolgozik igazán, és néha kicsit mossa a képet, ezért kevesebb képzajt kapunk. A beépített LED vaku elégséges fényt biztosít maximum 3 méteres távolságig – akár vaksötétben is. A készített képek maximális felbontása 3264x2448 képpont lehet.

 A kamera maximális felbontása 1080p/30fps, ami igazán szép felvételeket készít a ma elérhető legnagyobb felbontásban. Kicsit zavaró viszont, hogy felvétel közben az autófókusz folyamatosan dolgozik, és néha nem sikerül élés fókuszt beállítania – olyankor addig keresi, amíg rá nem talál – néha teljes homályba fókuszálva a videó képét.

 Az adatkapcsolatról Bluetooth 3.0+HS, WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot gondoskodik. A beépített GPS gyorsan talál műholdakat, a jeleket nem veszíti el, megbízhatóan teszi a dolgát. A szenzorokat tekintve, mágneses (digitális iránytű), giroszkóp, gyorsulásmérő (a felhasználási felület elforgatásához), közelségérzékelő (az LCD telefonálás közbeni kikapcsolásához) típusúak lettek integrálva. A multimédiát tekintve lejátssza az MP3 MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC hangokat és zenéket, az MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 videókat, és persze megjeleníti a JPEG képeket is. A sok-sok funkció közül néhányat említenék csak, a teljesség igénye nélkül: integrált közösségi oldalak, határidőnapló, kép- és videószerkesztő,  dokumentumszerkesztő (Word, Excel, PowerPoint, PDF), Adobe Flash 10.1, TouchWiz UI v4.0, sztereó FM rádió RDS-sel és hangvezérlés.

 Az akkumulátor normál használat mellett kb. 2-2,5 napig bírja, de ha sokat lógunk a neten, illetve sokat telefonálunk, ez az idő akár 1 nap alá is eshet, ami elég kiábrándító. Vannak segédprogramok, amelyek a háttérben futó, de már nem használt programokat bezárják. Ezekkel nyerni tudunk maximum fél napot, valamint beállíthatjuk az "energiatakarékos mód"-ot is, ami teljesen személyre szabható. A műanyag ház elég masszívnak tűnik, jól illeszkednek egymáshoz a burkolat elemei, bár az akkufedél eléggé silányra sikerült.

 A dokumentumok szerkesztéséhez az alapvető parancsokat és funkciókat találjuk a programokban, ezek a szoftverek inkább ”viewernek”, mint ”editornak” használhatók.

 Internetezésre jószívvel tudom ajánlani, tapasztalataim szerint az oldalakat gyorsan tölti le, lehet könyvjelzőket elmenteni, két ujjal nagyítani vagy kicsinyíteni az weboldalakat, továbbá megjeleníti a flash tartalmakat is. A nagy felbontásnak és a pengeéles képnek köszönhetően a kisbetűket is gond nélkül el lehet olvasni.

 Összességében, méltán vált ez a telefon a villámgyors használhatóságával, az eddigi legszebb kijelzővel, a legtöbbet tudó Samsung készülékké. A népszerűségét az eddigi eladási adatok is alátámasztják.



Írta: -Kobi-
2011-10-10 13:54:26

Samsung Galaxy S II I9100

Samsung Galaxy S II I9100
OprendszerAndroid
TípusÉrintőképernyős
Kamera8 MP
CPU1200 MHz
Készenlétei idő610 óra
Beszélgetési idő8 óra
Szélesség64 mm
Magasság122 mm
Vastagság10 mm
Kijelző480 * 800 pixel
Súly119 g
Színekfekete

Leírás

- 4.3" Super AMOLED Plus érintőképernyő

- Full HD videofelvétel és lejátszás

- 8 megapixeles fényképezőgép LED vakuval

- Microsoft Exchange ActiveSync

- Android 2.3 operációs rendszer

- 1,2 GHz-es kétmagos processzor

- Full HD videólejátszó és felvevő

- Hipernet-képes (HSPA+/3G/EDGE)

- WiFi

- Internetböngésző


Linkek
Telenor
T-Mobile
Vodafone
Funkciók
3G HSDPA / HSUPA
3G UMTS
FM rádió
GPS navigáció
Internet
Kam. autofókusz
Kam. vaku
MP3 lejátszás
RDS rádió
TV csatlakozás
USB csatlakozó
WLAN / WiFi

C

Telefon gyorskereső


▲ hirdetés  ▲ hirdetés

Olvasói vélemények


▲ hirdetés
 ▲ hirdetés