szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

A magyar ismerkedős alkalmazás nemzetközi verseny döntőjébe került, ami egy csavarnak is köszönhető: beszélgetést csak a nők kezdeményezhetnek.

Mindig a nő dönt – ez is lehetne az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Lili Fox ismerkedős alkalmazás mottója, hiszen mindenki jelezheti benne, hogy ki tetszik neki a felhasználók közül, de egyezés után csak a nők kezdeményezhetnek chatelést. Az egy hete indult társkeresőt Budapesten és környékén már több mint 3 ezren használják, a Global Dating Insights nemzetközi startup versenyében pedig a londoni fináléba is bekerült az app.

A Lili Fox használata regisztráció után 3+1 fontos lépéssel kezdhető el. Először a “Mit kedvelsz?” kérdésekre kell válaszolnia, bejelölve azoknak a sportoknak, zenei stílusoknak, szórakozási formáknak és további szabadidős tevékenységeknek az ikonját, amelyek érdeklik. Ezután a “Lőj egy képet!” kéréssel vagy fotót kell csinálnia magáról, vagy mobilja/tabletje galériájából válasszon egyet. Utána a “Rólad” oldal jelenik meg, ahol nemét, beszélt nyelveit, születési dátumát kell megadnia, illetve eldöntheti, hogy profilján megjelenjen-e az életkora.

Nearones

Ha mindez megvan, érdemes a használat előtt még a bal felső sarokban három ponttal jelzett “Beállítások” menüpontra kattintani, itt ugyanis megadhatja, hogy milyen nemű partnert keres, illetve egy skálán azt is jelezheti, hogy minimum és maximum hány éves felhasználókat mutasson az app.

A főoldalra visszalépve kezdődhet is a jelöltek nézegetése, akik 20 km-es körzetben vannak. És persze a játék is indul, ugyanis a Lili Fox nagyon hasonlít a magyar Tinderként bemutatott Nearones alkalmazásra – nem véletlenül, hiszen a fejlesztő cég is ugyanaz. Profilképek jelennek meg, alattuk pedig 3 érdeklődési kör. Akkor nézheti meg az illető teljes profilját, ha a háromból eltalálja az adott személy kedvenc elfoglaltságát. Ez nagyon jól jön, ugyanis ha a megadott érdeklődési körökből arra kattint, amelyik önnek is kedves, és el is találja a másik fél választását, akkor máris van egy közös a hobbijuk, így lesz is miről beszélni, valamint így nagyobb az esély a kölcsönös szimpátiára.

Nearones

Találat esetén a teljes profilt és a többi fotót is megnézheti a felhasználóról, ha pedig ezután is tetszik az illető, akkor a középen látható szív ikonra kattintva jelezheti ezt. Ezzel felhasznál egy kreditet (30 kredittel rendelkezik a kezdésnél, és minden nap 10 kredit felhasználása ingyenes). A tetszésnyilvánítás mellett az előző profil újabb megjelenítéséért és a mutatott profilok megduplázásáért is kreditet kell felhasználnia, természetesen újabb kreditek vásárolhatók is az alkalmazásban.

Kölcsönös szimpátia esetén tehát csak a nők kezdeményezhetnek beszélgetést, ilyenkor ők látják is azokat a tevékenységeket, amelyeket mindketten kedvelnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.