szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svéd Cancerfonden mellrák ellenes kampánya verte ki a biztosítékot a közösségi oldalnál.

Az utóbbi időben több kritikát is kapott a Facebook azért, mert egy kicsit túl szigorúan értelmezik a közösségi oldal tartalomra vonatkozó szabályait. Januárban egy mesehőst ábrázoló szoborról készült fotót nem engedett feltölteni a Facebook, nemrég pedig a világ egyik leghíresebb fotóját cenzúrázták – igaz, végül visszakozott a közösségi oldal. Ezúttal ismét bakizott egyet a rendszer, ezúttal egy svéd alapítvány volt az “áldozat”.

A Cancerfonden a mellrák veszélyeire és a szűrővizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet, a Facebook azonban október 15-én törölte a hirdetésüket, mert szerintük azzal szexuális és felnőtteknek szóló tartalmat népszerűsítettek. A tiltás persze akkor is meredek lenne, ha történetesen egy szűrésen készült felvétel szerepelt volna benne, helyette azonban csak egy rajzolt alakot lehetett látni, egész konkrétan ezt:

Cancerfonden

Az Engadget beszámolója szerint a Facebook azóta bocsánatot kért a cenzúráért. Mint mondták, hetente több millió, a hirdetésekben szereplő képet ellenőriznek, így a nagy számok törvénye alapján néha hibáznak is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.