Két Nexus mobil jön idén

1

Egy naprakész jelentés megerősíteni látszik a korábbi pletykát, melyek szerint a kínai Huawei és a dél-koreai LG egyaránt fog új Nexus mobilokat gyártani. A szóban forgó Androidos referenciakészülékekről kiderült néhány érdekes részlet is, lássuk ezeket!

Nem mindenkinek nyerte el a tetszését a nagy kijelzővel szerelt Nexus 6, valószínűleg nekik akar kedvezni a Google az LG által gyártandó Nexus készülékkel. A dél-koreaiak már rutinosak a Nexus mobilok gyártásában, de érdekes módon az erősebb kiépítésű referenciamodellt mégis a Huawei fogja előállítani.

Nexus 6

Nexus 6

Az LG modellje egy 5.2 hüvelykes megjelenítőt fog kapni, és egy 2700 mAh-s akkumulátorról is csiripelnek a verebek. Állítólag még nem döntötték el, hogy az Angler kódnéven futó mobilba milyen chipset kerüljön, de a G4 belsejében ketyegő Qualcomm Snapdragon 808 a legvalószínűbb.

android-5-0-nexus-6-9

Nexus 6 és Nexus 9

A Huawei első Nexus mobiljának kódneve Bullhead, ami egy 5.7 hüvelykes kijelzőt kaphat. Ha hihetünk a híreszteléseknek, a készülék lelke egy Qualcomm Snapdragon 810 lesz, és szó van egy 3500 mAh-s akkumulátor használatáról is. A mobil állítólag egy sokkal könnyebben kezelhető és kézben tartható formatervet fog kapni, mint a Motorola-féle Nexus 6. Ha azt vesszük, milyen remek képernyő/előlap arányú készülékei vannak újabban a Huawei-nek, ez biztosan nem csak üres ígéret. Végezetül érdemes megemlíteni, hogy a keresőóriás nem tervezi idén új Nexus táblagép megjelentetését, még egy termékciklus erejéig megmaradna a HTC által gyártott Nexus 9-nél.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid