Samsung Galaxy Xcover 3 - takaros takarás

Bevezető és tartozékok

Nem egy mai okostelefont készítettek fel a természet és a felhasználó külső behatásaira, egyre magasabb színvonalú a csúcskészülékek összeszerelése és az üveg előlapok ütésállósága, a bizonyos keretek között értendő vízállóság pedig több sorozat esetében alaptudás, gondoljuk csak a Sony Xperia Z szériára. Sok készüléke közül nem egy Samsung modell kapott por-és cseppálló borítást, ilyen volt tavaly mondjuk a Galaxy S5 és az S5 Active, strapaképességekkel azonban legutóbb az Xcover széria kapcsán találkoztunk, méghozzá két éve. Most megérkezett a harmadik generációs darab.

A Samsung Xcover 3 egész vékony lett
[+]

Érdemes az Xcover 3 elemzése előtt tisztázni, hogy milyen kategóriák léteznek strapatelefon címszó alatt. Vannak az „elpusztíthatatlan” készülékek, amelyek igen komoly ütődésnek, becsapódásnak, hőnek és víznyomásnak képesek ellenállni. Ezeknek a túlélőkészülékeknek kegyetlen tesztelési módszereken kell átesniük, mielőtt a boltok polcain megjelenhetnének, általában méretes darabok, drágák és hardveres kompromisszumokkal járnak.

A Samsung Xcover 3 két év után követi az elődöt
[+]

Aztán vannak azok, amelyek bizonyos mennyiségű hőnek, rázkódásnak és persze határok között a víznek is ellenállnak, mondjuk az IP67-es szabvány szerint fél óráig, 1 méter mélyen tarthatók. Ilyen az Xcover 3 is, amely MIL-STD 810G minősítést is kapott, és amelynek 1,2 méteres pottyantást is túl kell élnie komolyabb karcolás nélkül. A Samsung újdonsága mindezeknek megfelel, ám senki ne várjon csúcsteljesítményt a páncél alatt, az Xcover 3 4,5 hüvelykes, WVGA-s készülék 2200 milliamperórás akkumulátorral és eddig ismeretlen, Marvell chipsettel. Mégse becsüljük alá, hiszen négymagos, 64 bites SoC-t és LTE támogatást kapott a fürge működésért, az pedig jó hír, hogy saját kategóriájában egész vékony lett.

A Samsung Xcover 3 csomagolása nem rejt headsetet
[+]

A Samsung Galaxy Xcover 3 apró, világosszürke kartoncsomagolásban érkezett hozzánk az XXL GSM-től, amely pont azokat a tartozékokat rejti, amiket egy ilyen készülék esetében megszokott az ember. A dobozból a telefon mellett előhúzható annak külön csomagolt telepe, egy USB kábel, egy 1 amperes hálózati töltő és némi leírás. Mikrofonos füles nem került a dobozba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés