MWC2013: LG Optimus L5 II és L5 II Dual

Az LG standjánál tömegek sorakoztak, hiszen a gyártó nem egy, hanem számos új készüléket is bejelentett a 2013-as MWC alkalmával. Mivel a konkurencia rendkívüli mértékben erősödött, az LG-nek pedig voltak hullámzó periódusai – aminek most szerencsére a pozitív oldalán helyezkednek el –, így nem véletlen, hogy a dél-koreai gyártó igyekszik minél több, valamennyi árszegmens számára elérhető ajánlatot kínálni. Az LG Optimus L3 II és L3 II Dual abszolút belépőszintű készülékek, ám az "L" sorozat összesen négy tagból áll, melyek közül három modelltt frissítettek is.

Külsőleg aránylag egy kaptafára készültek az újdonságok, így nem meglepő, hogy az LG Optimus L5 II és az L5 II Dual is hasonlít az említett L3 II-re, ám természetesen az L5 II már egy nagyobb, pontosabban egy 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású (233 PPI) IPS-LCD kijelzőt kapott. Hátulra szereltek be egy 5 megapixeles, 2592 x 1944 pixel felbontású képek alkotására képes, LED villanóval megtámogatott kameramodult, mellyel HD videókat is felvehetünk. Belső tárhely tekintetében 4 GB-ot kapunk, és ezt akár 32 GB-ot microSD kártyával is bővíthetjük, ha esetleg hely szűkében lennénk. Kicsit szívenütő dolog viszont az, hogy mindössze 512 MB RAM-mal áldották meg a készüléket, mely bizony még az alsó kategóriában is kezd lassan kevésnek bizonyulni.

Értelemszerűen a további belső összetételről is esett szó, az LG Optimus L5 II lelkét egy egymagos, 1 GHz-re skálázott Cortex-A9 mag adja egy MediaTek MT6575 chipsetben ücsörögve, a grafikus feladatok ellátásáért pedig a PowerVR SGX531 felel. Egyéb specifikációk terén teljesen átlagos a felhozatal, a masinát felvértezték 802.11 b/g/n szabványt támogató WiFi modullal, Bluetooth chippel, valamint egy 1700 mAh-s teljesítményű akkumulátorral. A 117,5 x 62,2 x 9,2 milliméteres méretekkel megáldott L5 II kistestvéréhez hasonlóan egy- és kétkártyás változatban is megvásárolható lesz a következő hetekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

Hirdetés