2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Kezdetnek jöjjön a szokásos kerettörténet. Elárulom nektek, hogy összesen kettő, de teljesen különböző oka van annak, hogy eme füles megvásárlására adtam a fejem. Tettem ezt annak ellenére, hogy a termékre közel két hetet kellett várnom, ugyanis Magyarországon csupán rendelésre kapható.

Elhatározásomnak köszönhetően született meg ezen írás is, mely egy bizonyos szemszögből tekintve biztosan egyedülálló: felhasználói tapasztalatból származó magyar nyelvű írás a világhálón jelenleg nem található.

Meglepő, hogy angol nyelven sem igazán botlottam bőséges információba a fülhallgatóval kapcsolatban, így elkezdett hajtani a kíváncsiság: vajon mit tudhat ez a különc megjelenésű hangkeltő? Nos, ez az egyik oka annak, hogy most egy SonicFuel Hybrid tulajdonosának mondhatom magam.

A másik okát nem nehéz kitalálni: nem rajongok túlzottan a hallójáratba helyezendő fülesekért. Számomra egyrészt kissé kényelmetlenek, de legfőképp azért, mert éveken át nem tudtam olyan “agybadugós“ fülhallgatóba botlani, amely nem potyogott ki folyton a fülemből.
Legyen azon bármilyen méretű vagy kialakítású gumiharang, pár perc elteltével az izoláció és a mélyhang tartomány homályba vész, mozdulatlanságom ellenére is. Bárhogyan is helyezem be, végül az ilyen kialakítású fülest illeti a “makacsabb“ jelző velem szemben.

Az igazsághoz tartozik továbbá, hogy sportolok, így az utóbbi időben a bizalmamat az earbud fülhallgatókba kezdtem el fektetni. Hittem, hogy létezik olyan darab a piacon, amely ha nem is lehengerlő, de általam elfogadható mennyiségűnek ítélt mélyekre képes. Rosszul hittem. Mind kopogós, számomra élvezhetetlen mélyhangokat produkál. Az, hogy egy szűk tartományban egyes modellek teltek tudnak lenni, nekem nem elég. Végül levontam a szomorú következtetést és feladtam a keresést.

Ahogy az sokszor lenni szokott: ha nem keresed, majd megtalálod. Egy napon jött a nem várt találat, így kóstoltam hát bele a bár nem is klasszikus kialakítású, de nem is hallójáratba helyezendő fülhallgatók tízezer forint feletti árkategóriájába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Prestigio MultiPhone 5455 DUO - a középső fiú

    4.5"-os telefont kerestem minimum qHD felbontással, ill. 2 maggal és 1GB RAM-mal, hardveres gombokkal, 40.000-ért.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

  • Vsonic VSD3S bemutató

    A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.

  • Skullcandy prémium fejhallgatók

    A Skullcandy három, igényesebb hallgatóságot (és vastagabb pénztárcát) megcélzó fülesét mutatom be nektek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.