2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audio Video Trend & Hifi Show 2014

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Többek közt a L'Auditeur, az Audionet, a Dynaudio, a Quadral, a Limar Audio és a Soulution Audio volt jelen az idei hifisón.

[ ÚJ TESZT ]

M szint

A szokásomnak megfelelően idén sem hagytam ki a "hifisót", azaz a 15. Audio Video Trend & Hifi Show 2014 eseményt. Soltész Rezső és csapata idén is a budapesti Mariott hotelbe szervezte, az előző év alapján már nem volt nehéz tájékozódni, páran ugyanabba a szobába kerültek. Kíváncsi voltam idén is, mit lehet látni, és főleg hallani.

És persze a Prohardver! fórumainak látogatói közül páran eljöttek szintén, hogy közösen fedezhessük fel, hogy mi a magyar trend a hifiben.

Csak egy kis szeletét láthattuk a magyar kereskedőknek, de így is elegendő élmény jutott egy napra. Reggel időben útra keltem és nyitás előtt már ismerős arcok fogadtak a bejárat mellett. A regisztráció és beléptetés pörgős volt, piros pont a szervezőknek. Utána egyből indultunk is a szobák felé. Idén inkább meghallgatási sorrendben haladnék, mert most szombaton, az első nap után, amikor elkezdtem írni a cikket, még frissek az emlékek.

Az M szinten rögtön a lépcső mellett a L'Auditeur szobája volt megint. Kíváncsi voltam mit hoznak ki idén. Tavaly a Sens+ manufaktúra terméke nagyon tetszett, gondoltam, hogy idén is a dobozok onnan lesznek. Nem csalódtam. Egy zárt, kb. 30 literes kétutas doboz, Accuton hangszórókkal, gyönyörű megmunkálással, csöves erősítőhöz hangolt keresztváltóval.

A meghajtását egy Unison Research Triode 25-ös erősítő végezte, igen kellemes karakterrel és dinamikával.

Az egyik forrás idén is egy bakelitlemez-játszó és egy Audionet DNP hálózatos zenelejátszó iPadről vezérelve. Tetszett ez a kettősség és talán jól mutatja, hogy mennyire tör előre a hálózati zenelejátszás, a számítógép alapú zenélés. Nagy László bevezetője után egy Art Pepper bakelit kezdett forogni (Straight Life), kellemes, meleg, nyugodt hanggal, a bakelitlemezek atmoszférájával.

A nem túl kedvező elhelyezés ellenére a dobozoknak semmi gondjuk nem akadt a megfelelő hangzás, tér, és színpad megjelenítésével. Nyugodtan zenéltek, ahogy azt megszokhatták a rendszeres látogatók.

Két szám után a hálózati lejátszó következett. Rendben volt teljesen a hangja, persze más világ, mint a bakelit, de nekem bejön a precízsége, dinamikája, kimért viselkedése. Nem, egyáltalán nem volt digitálisan hideg/rideg. Ellenkezőleg. Szépen zenélt ez a készülék is, csak másképp.

A szinten továbbhaladva a Hangszóróbolt.hu szobájában egy meglepő dobozú, épített hangsugárzó szolgáltatta a zenét, lemezjátszóról.


A lánc elemei.

Kellemes volt számomra a hangja, ismerősök szerint magasba húzó, de én ezzel nem értettem egyet. Én inkább a felvételre tippeltem, hogy az ilyen. Később a folyosón a szoba előtt elhaladva hallottam, hogy igazam volt. Rendben volt az a kis doboz.

A szomszéd szobában egy pár méretes Dynaudio Confidence C2 Signature hangsugárzó állt méltóságteljesen. Mellettük egy pár GoldenEar Triton One félaktív monolit, ami délelőtt még nem volt bekötve.

A dinókat Plinius CD és erősítő hajtotta meg, Nordost és IsoTek kábelezéssel megtámogatva hátulról. A szomszédos állványon Rouge Audio elektronikák fészkeltek, de sajnos nem tudtam, hogy azokat mikor kötötték be, ha bekötötték egyáltalán.

Kíváncsi lettem volna a hangjukra. A nagy dinók szépen szóltak, Diana Krall unalomig játszott felvételei ellenére sokáig tudtam volna még hallgatni, de érdekelt, hogy mi van még a többi szobában.

Továbbhaladva, a következő szobába a Horn Distribution hozta a Dali Rubicon sugárzóit. A Marantz elektronikával nekem nagyon nem tetszett a hangja.

Ez tényleg magasba húzó volt, semmi méllyel. Nem is sokáig maradtam a teremben.

A következő szobába a Stream Audio hozta el a Thiel Audio CS3.7-et, Audia Flight elektronikával, ahogy tavaly.

Én sokkal többet vártam ezektől a többszörös díjnyertes dobozoktól. A magas fémes, érces, színezett volt, a közepek alig, a mély az mély volt ugyan, nem telepedett rá az előadásra, de valahogy a legmélyebb frekvenciák és magasak között nekem lyukas volt a hangkép. A tér épphogy csak kezdett kialakulni a szobában. Valami itt nem volt kóser, a szinergia nagyon nem volt meg a láncban. Ezek elé szerintem más elektronika illik.

A szoba másik felében rengeteg Quadral doboz sorakozott, egy kisebb monitor be is volt kötve szintén Audi Flight elektronikával, de sikerült mindig akkor visszatérnem a szobába, amikor nem az szólt. Így azokat nem sikerült meghallgatnom.


HiDiamond kábelek a terítéken.

Haladtam tovább.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.