Már a Microsoftnak is van okoskarperece

A Microsoft is beszáll a hordható eszközök piacára, hivatalosan is lerántották a leplet a Band névre hallgató okoskarperecükről. Az újdonság formatervét Quentin Morrisnak köszönhetjük, aki egyébként többek között az Xbox One irányítóját is tervezte. A kütyübe egy 11 x 33 milliméteres oldalakkal rendelkező, 1,4 hüvelykes, 320 x 106 pixel felbontású, érintésérzékeny TFT kijelzőt szereltek, a maximum 12 ezer méter magasságig használható újdonság por- és cseppálló burkolatot kapott. Az iOS (7.1 vagy újabb), Android (4.3 vagy újabb) és Windows Phone (8.1) készülékekkel kompatibilis karperec Bluetooth 4.0 LE segítségével továbbítja az adatokat.

Bemutatkozott a Microsoft Band és Health

A Band összesen tíz szenzorral rendelkezik, mérni tudja az UV-értéket és a pulzusszámot, a beépített GPS-nek köszönhetően pedig akár telefon nélkül is használhatjuk például futás közben, ami igencsak nagy előny lehet a konkurens modellekkel szemben. A repertoár részét képezi még a fényérzékelő, a bőrhőmérséklet mérő, a három irányú giroszenzor és a rezgőmotor. A beépített mikrofon által a kütyü a Cortanával összekötve a hangutasításokat képes követni.

Bemutatkozott a Microsoft Band és Health

A Banden különböző telefonos alkalmazások, így az üzenetek, hívások, naptáresemények, emailek, Facebook és Twitter bejegyzések értesítéseit láthatjuk. Ezen kívül telepítettek időjárás és tőzsde applikációt, más app telepítésére azonban jelenleg nem adódik lehetőségünk. Említést érdemel a Cortana hangalapú asszisztens, a ne zavarj mód, valamint a stopper és az időzítő. A Starbucksban fizethetünk is a Band által, a támogatott fitneszprogramok közé egyelőre a Runkeeper tartozik. A redmondiak hordható eszköze a Health szoftver segítségével 24 órás pulzusszám mérésre képes, figyelni tudja az alvás intenzitását, számolja az elégetett kalóriamennyiséget, a megtett lépéseket, a lefutott távot.


Kattintásra mozog!

A Microsoft Band 100 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátort kapott, ami a gyártó állítása szerint 48 óra folyamatos működésre elegendő. A karperec egyelőre csak Amerikában kapható, ára 199 dollár, vagyis átszámolva körülbelül 49 ezer forintba kerül. Számítógéphez mágneses USB-kábel segítségével köthetjük a karperecet, így is fel tud venni töltést, a gyári adatok szerint másfél óra alatt töltődhet fel teljesen az eszköz.

Ez egyelőre az egyetlen hordható kütyü, ami Windows Phone platformmal is együtt tud működni a notifikációk kapcsán, kíváncsian várjuk, hogy más gyártók is csatlakoznak-e majd a klubhoz. Az mindenképpen jó döntés volt a Microsoft részéről, hogy nem zárták be a Bandet az ablakos-csempés ökoszisztémába, hanem a másik két nagy platform használói számára is alternatívát tudnak nyújtani. Az amerikai árazás ugyanis meglehetősen versenyképes, azok a viselhető termékek, amelyek notifikációra, fitnesz funkciókra is képesek, ráadásul GPS is van bennük általában drágábbak.

Azóta történt

  • Microsoft Band - a bóvlinak látszó tudás

    Roppant satnya élőben a Microsoft Band, viszont tényleg az egyik legjobb olyan termék, amit csuklóra kell rögzíteni és kommunikál a telefonnal. Ráadásul mindhárom nagy platformmal működik.

Hirdetés