Sony Xperia P – a legfényesebb kijelzővel rendelkező okostelefon

forrás Prim Online - 2012. július 12.

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával, mikor egy fotó vagy akár egy üzenet nem látható megfelelően a mobiltelefon kijelzőjén. Ez rendszerint erőteljes napsütésben fordul elő, így a képernyőn szinte semmi sem látható. De mostantól az Xperia P segítségével ez a probléma is megoldódik. A készülék a Sony “WhiteMagic” kijelző technológiájának köszönhetően, éles és tiszta képet biztosít akár szikrázó napsütésben is.

A Sony Mobile Communications egy független tesztlaboratóriumot bízott meg azzal, hogy tesztelje le a készülék kijelzőjét, és hasonlítsa össze 11 másik okostelefonéval. A nemzetközileg is elismert, és számos összehasonlító tesztet végző TESTfactory végezte el a méréseket, mely során minden külső tényezőt a minimálisra csökkentettek, és az összes okostelefon kijelzőjét a maximumra állították. Ezek után minden egyes készülék kijelzőjét megmérték egy spektrométer segítségével. A teszt egyértelmű győztese a Sony Xperia P lett, mely laboratóriumi tesztértéke 867 candela lett.

 



Ezt a kiemelkedő értéket a Sony Xperia P okostelefonban debütáló  WhiteMagic technológiával sikerült elérni. Egy hagyományos LCD kijelzőnél minden egyes pixel színe (így a fehér szín is) három alpixelből áll össze, amely nem mást mint a vörös, a kék és a zöld. Ezzel szemben a 4”-os Mobile Bravia Engine technológiával felszerelt Reality Display kijelzőben egy negyedik – fehér – alpixel is található, mely lehetővé teszi, hogy a kijelző még fényesebb legyen akár szikrázó napsütésben is.

Bár az Xperia P fényesebb kijelzővel rendelkezik, ez mégsem jelenti a fogyasztás növekedését. A telefon ugyanis egy beépített szenzor segítségével a környezeti viszonyokhoz igazítva szabályozza a képernyő fényerejét.

Az Xperia P a 2012 májusa óta érhető el Magyarországon.

Vissza