20 éves a PC World! - Jubileumi lapszámmal, abban sok érdekességgel és extra ajándékokkal ünnepli 20 éves évfordulóját a PC World


Jubileumi lapszámmal, abban sok érdekességgel és extra ajándékokkal ünnepli 20 éves évfordulóját a PC World   1992-ben indult útjára hazánk meghatározó informatikai havilapja, ami azóta is fontos szerepet vállal abban, hogy érthetően és szórakoztató módon mutassa be az új technológiákat, készülékeket. A tavalyi és az idei év fordulópont volt a magazin életében, hiszen az eddigi legnagyobb dizájnváltásra, illetve tartalomfrissítésre került sor.   A márciusi lapszám több érdekességgel és ajándékkal szolgál: átnézzük, hogy mi történt az elmúlt 20 évben az IT területén, megnézzük, hogy miknél és kiknél idősebb a PC World, megszólaltatjuk az összes, eddigi főszerkesztőt. A két teljes verziós szoftver mellett olvasóink egy 12 ezer forintos Google AdWords kuponnal is gazdagabbak lehetnek, így vétek lenne kihagyni a PC World legfrissebb számát.

Forrás: Tesztpad - 4462 napja Tovább a teljes cikkhez a Tesztpad oldalára...

További hírek a Tesztpad oldaláról

  • A hónap legfurcsább károkozója

    Ebben a hónapban az egyik legérdekesebb kártékony programnak egy olyan trójai bizonyult, amely látszólag megbolondította a nyomtatókat. A vizsgálatok során kiderült, hogy a károkozó korántsem egy fiatal példány. Június 8-án az ISC (SANS Internet Storm Center) kutatói arról számoltak be, hogy egyes vállalati felhasználók a nyomtatók furcsa működésére lettek figyelmesek. A jelenség meglehetősen feltűnő volt, hiszen látszólag teljesen értelmetlen kódok nyomtatása kezdődött anélkül, hogy bárki nyomtatni szeretett volna. Ráadásul a nyomtatók gyakran addig meg sem álltak, amíg ki nem fogyott belőlük a papír. A biztonsági szakértőknek is gyanús lett az eset, és az alaposabb vizsgálatok során azt vették észre, hogy egy kártékony program okozza a furcsa rendellenességet. Az ISC mellett többek között a Symantec is elkezdte az elemzőmunkát, és hamar kiderült, hogy egy korántsem ismeretlen trójai áll a háttérben. Mostanra pedig a teljes vizsgálat lezárult.
    Tesztpad - 4339 napja
  • A Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat

    Hitachi Unified Storage az első storage megoldás, amely egy platformon kínál megoldást a block, file vagy objektum típusú adatok tárolására   Budapest, 2012.június 28. — A 100%-ban a Hitachi, Ltd. tulajdonában lévő Hitachi Data Systems (HDS) újradefiniálta a unified storage fogalmát az új Hitachi Unified Storage (HUS) termékének bejelentésével. A Hitachi Data Systems nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az adatközpontok felhőkké való átalakítását.   Az új HUS képes többfajta adattípus tárolására mindezt nagyobb rugalmassággal, jobb skálázhatósággal nyújtja, mint a hasonló középkategóriás tároló megoldások. Az új HDS megoldás segít az ügyfelek üzlet kritikus alkalmazásainak menedzselésében és a növekedési elvárások kezelésében, anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötni a teljesítményben, a skálázhatóságban vagy a költséghatékonyságban. A HDS nem csak az új hardver portfóliót jelenti be a HUS termékcsaláddal együtt, hanem az egységes management felületet biztosító „Hitachi Command Suite” névre hallgató management software megoldást is.
    Tesztpad - 4339 napja
  • Printlove trójai

    Nyomtatókezelési hibát használ ki a Printlove trójai A Printlove trójai a Windows nyomtatást kezelő szolgáltatásában esetlegesen meglévő biztonsági rést képes a saját javára fordítani. A Printlove trójai alapvetően cserélhető meghajtókon, például pendrive-okon keresztül terjed. Ez a károkozó is igyekszik kihasználni a Windows Autorun funkciójában rejlő lehetőségeket, és a lehető legkevesebb felhasználói közreműködéssel próbál betöltődni a memóriába. Amennyiben ez sikerül számára, akkor két fájlt hoz létre a Windows átmeneti könyvtárába, majd módosítja a regisztrációs adatbázist. A trójai leginkább akkor tudja elvégezni a számára kijelölt feladatokat, ha a fertőzött rendszeren a Word alkalmazás is megtalálható. Ekkor ugyanis elindítja a szövegszerkesztőt, majd egy makró segítségével betölti a saját DLL-fájlját a memóriába.
    Tesztpad - 4341 napja
  • WayteQ xTAB-80 táblagép

    A WayteQ benevez a 8”-es kategóriába is xTAB-80 táblagép - kényelmes kijelző méret, praktikus külső   xTAB-80 (http://www.wayteq.eu/hu/xtab80)- a WayteQ Hongkong és a RAmos Digital Technology együttműködésének következő eredménye Praktikus 8”-es kijelző és Android 4.0-s operációs rendszer Amlogic Cortex A9 1GHz processzor 1024x768-as felbontású kijelző, 8GB NAND Flash memória   Megérkezett a közelmúltban bejelentett nemzetközi megállapodás újabb gyümölcse, az xTAB-80 táblagép. A RAmos és a WayteQ együttműködésének köszönhetően a táblagép még praktikusabb külsőt kapott, a hazai piacon különlegesnek mondható 8 hüvelyk képátlójú kijelzővel, mely az Android legújabb operációs rendszerét futtatja.
    Tesztpad - 4341 napja
  • Canon EOS 7D

    Emberközpontú fejlesztések – a Canon egy sor új funkcióval bővítette az EOS 7D-t Budapest, 2012. június 28. – A Canon ma bejelentette az EOS 7D funkcionalitását bővítő v2 firmware-t, amelynek új funkcióival a fényképészek tovább feszegethetik lehetőségeik határait. A gép már eddig is lenyűgöző nagysebességű felvételkészítését, speciális kezelését és kreatív sokoldalúságát továbbfejlesztő új firmware kínálta előnyök között megtalálható a nagyobb maximális RAW-sorozat - akár 25 RAW fájl -, a kamerán belüli szerkesztési funkciók, a felhasználó által megadható Auto ISO-érték, valamint a Canon legújabb GPS-vevőjének, a GP-E2-nek a támogatása. Az eredetileg 2009-ben megjelent EOS 7D körültekintő fejlesztési folyamata során a világ minden tájáról származó fényképészek ezreinek visszajelzéseire támaszkodtak. A sokféle fényképezési stílushoz a kiemelkedő képminőség és a kivételes sokoldalúság tökéletes kombinációját kínáló készülék még ma is ez egyik legjobb APS-C fényképezőgépnek számít a piacon. Az új firmware fejlesztésekor a Canon hasonló megközelítést alkalmazott: a felhasználók közvetlen visszajelzése alapján frissítette naprakésszé az EOS 7D-t feljavított teljesítménnyel, még szélesebb körű felvételkészítési lehetőségekkel és megnövelt kreatív funkcionalitással.
    Tesztpad - 4341 napja
  • Megérkeztek az új Dell Vostro laptopok

    Budapest, 2012. június 27. – A Dell bemutatta a kifejezetten kisvállalkozások számára fejlesztett, kiváló teljesítményt és magas fokú biztonságot kínáló, új Vostro 3360, 3460 és 3560 laptopokat. Az új Vostro modellek 13”, 14” és 15” méretben és háromféle színben – ezüst, bronz és piros – érhetők el. A 13” Vostro 3360 vékony kialakításának köszönhetően kivételes hordozhatóságot nyújt a rendszeresen utazó felhasználók számára. A 14” és 15” Vostro 3460 és 3560 laptopok kiváló teljesítménye pedig megkönnyíti a különböző tartalmak létrehozását, így az új modellek a legnagyobb kihívást jelentő üzleti igényeknek is megfelelnek. A laptopok a legújabb, harmadik generációs Intel processzorokkal is elérhetők, a megnövelt akkumulátor-élettartam pedig több óra töltés nélküli üzemidőt biztosít a felhasználók számára.
    Tesztpad - 4341 napja
  • Dell XPS 14 és XPS 15 laptopok

    Teljesítmény kompromisszumok nélkül: új Dell XPS 14 és XPS 15 laptopok A 20 mm vékony házzal rendelkező XPS 14 Ultrabook akár 11 órán keresztül használható Az XPS 15 kiemelkedő teljesítményt, kiváló grafikai képességeket és nagy felbontást kínál a kreatív feladatokhoz és a szórakozáshoz egyaránt Az XPS One 27 a Dell eddigi legnagyobb és legélénkebb kijelzőjével rendelkező all-in-one asztali gépe     Budapest, 2012. június 27. – A Dell bejelentette a díjnyertes XPS 13 Ultrabook modellhez csatlakozó XPS 14 és XPS 15 laptopokat, melyek két további képernyőméretet, multimédiás tartalom-létrehozási és szórakozási lehetőségeket, valamint igényes kialakítást kínálnak a felhasználók számára.   A Dell XPS családjába tartozó laptopok közül a felhasználók kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő modellt. Az XPS 13 kis méretet és kiváló hordozhatóságot, míg az XPS 14 hosszabb akkumulátor-élettartamot és csatlakozási lehetőséget biztosít azoknak, akik egész nap, bárhol bármikor használni szeretnék a laptopjukat. Az XPS 15 pedig kiemelkedő grafikai teljesítményt és képet kínál a multimédiás tartalmakat létrehozó és a szórakozni szerető felhasználók számára. Az új modellek az informatikai részlegek és a felhasználók elvárásainak megfelelően az igényes kialakítást és teljes funkcionalitást a biztonsággal és teljesítménnyel ötvözik. Az XPS laptopok a legújabb Intel – például Rapid Start és a Smart Connect – technológiákat használják, így javítják a hatékonyságot, és bárhonnan biztosítják a kapcsolódást a felhasználók számára.
    Tesztpad - 4341 napja
  • Tracur trójai

    Webes kereséseket manipulál a Tracur trójai A Tracur trójai a legnépszerűbb webes keresők használata esetén kártékony weboldalakra képes vezetni a fertőzött számítógépek felhasználóit. A Tracur trójai alapvető feladata, hogy a felhasználókat olyan weboldalakra vezesse, amelyek vagy különböző reklámokat tartalmaznak, vagy egyéb ártalmas kódok számítógépekre való felkerülését szolgálják. A trójai többnyire a webes keresők népszerűségéből próbál profitálni. Amikor a felhasználó valamely széles körben elterjedt webes keresőbe beírja a keresési kifejezést, akkor a trójai a megadott szavakat továbbítja a terjesztői által felállított szerverek felé. Ezek visszajuttatják azon információkat a trójai felé, amik alapján az manipulálni tudja a keresők által megjelenített találati eredményekhez tartozó hivatkozásokat. Amennyiben a felhasználó egy ilyen linkre kattint, akkor biztosan nem az a weboldal fog megjelenni a böngészőjében, amire számít.
    Tesztpad - 4344 napja
  • Az NFC támogatásra alkalmas LG Optimus L5 okostelefon

    A stílus nevében — bemutatkozik az LG Optimus L5   Az NFC támogatásra alkalmas LG Optimus L5 okostelefon új, hasznos funkciókkal rendelkező UX kezelőfelülettel jelentkezik     Budapest, 2012. június 20. – Júniusban kerül piacra Európában az LG elegáns és divatos L-Style okostelefon-sorozatának legújabb tagja, az LG Optimus L5. Az L-Style sorozat elegáns formatervezési irányvonalához hűen az LG Optimus L5 a stílus és a technológia kiváló ötvözetét nyújtja. A mindössze 9.88 mm vékony okostelefon kialakítása rengeteg felhasználóbarát és intelligens funkciót takar, valamint rendelkezik a mobilfizetést és tartalommegosztást támogató NFC (Near Field Communication — kis hatótávolságú kommunikáció) „Tag & Play” szolgáltatással is. Az LG Tag+ — szintén az NFC technológia segítségével — olyan speciális címkékkel/matricákkal (angolul: tag) kommunikál, amelyek előre beprogramozhatók a telefon beállításainak automatikus módosítására. Ha az irodába belépve a készüléket elhúzza a címke előtt, akkor az LG Optimus L5 automatikusan néma módra vált, vagy éppen aktiválja a Wi-Fi kapcsolatot. Az autó műszerfalára rögzített címke pedig a Bluetooth és a GPS funkció bekapcsolására, illetve a hangerő növelésére is beprogramozható.
    Tesztpad - 4344 napja
  • Új formában a WayteQ xTAB-70w a RAmos Digital és a WayteQ megállapodásának köszönhetően

    Kontinenseken átívelő együttműködés a WayteQ-nél:Új formában a WayteQ xTAB-70w a RAmos Digital és a WayteQ megállapodásának köszönhetően Nemzetközi együttműködés a WayteQ Hongkong és a RAmos Digital Technology között Kifinomultabb formaterv, meggyőző teljesítmény a WayteQ táblagépein WayteQ xTAB-70w Amlogic Cortex A9 1GHz processzorral 7”-os, 1024x600-as felbontású kijelző, Android 4.0, 8GB NAND Flash memória A 2012 áprilisában kötött nemzetközi együttműködés értelmében aRAmos Digital Technology táblagépei a jövőben WayteQ márkanév alatt jelennek meg a közép-kelet-európai régióban. Az együttműködés egyik első kézzel fogható eredménye a WayteQxTAB-70w táblagép, melyet a következő hónapokban további, megfizethető árú táblagépek követnek.
    Tesztpad - 4344 napja
C

Telefon gyorskereső


▲ hirdetés  ▲ hirdetés

Olvasói vélemények


▲ hirdetés
 ▲ hirdetés